E-mail adresim : zayiflamamlazim@gmail.com

3 Haziran 2011 Cuma

Kilo vermenin dayanılmaz hafifliği :)

 Efendim şimdi malumunuz diyetteyim, ve bugun tartıya çıktığımda biraz daha kilo verdiğimi görüp fazlasıyla sevindirik oldum. Toplamda 3,800 gr ama bu bende sanki 10 kilo vermişim gibi sevinmeme ve zayıfladım psikolojisine sokuyor. Herkes 'vaayyy ne kadan da zayıflamışsın' demesini falan bekliyorum ama gel gör ki kendi kocam bile hiç oralı değil. 100 gramda olsa zayıflayınca giymediğin herşeyi giyebilirmişsin gibi geliyor ama yanılıyorum tabı. Benim dolapta giyilmeyi bekleyen bi kotum var, şekli olsun modeli olsun öyle çok seviyorum ki ama gel gör ki düğmesini kapamam için bi karış mesafe var. Ayıptır söylemesi diyete başlamadan önce basenden yukarı çıkmıyordu şimdi şükür sadece düğmesi kapanmıyor. O pantolon benim zayıflama kıstasım, geçen sene bu zamanlar bana bol gelen pantolonun içine girememek gerçekten çok acı.
    Rejimde olanlar için benim ufak ve yaralayıcı bir tavsiyem olacak. Eliniz ne zaman tatlı, bol kalorili bişeye gitse kendinize hakaret edin, ne yalan söyliyeyim gerçekten çok işe yarıyo. Örnek verecek olursam;
-daha ne yiyeceksin, fıçı gibisin zaten,
-ye sen ye zaten boğazını tutabilseydin bu halde olmazdın, yede gör gününü,
-çok ihtiyacın varya, onu da ye, yemeye devam et yarın öbürgün kocana sarılamayacaksın
gibi ve buraya yazamayacağım çok daha incitici şeyler. Açıkça söyleyeyim kendini iyi hissetmiyorsun tabi ama o anki krizini de engellemiş oluyosun, kendine geldiğinde kendinle gurur duyuyosun. Kısaca tavsiyem, kendinize hakaret edin, aşağılayın, hor görün ama o çok cazip gelen şeyi yemeyi erteleyin. Pasta, börek vs yapmayın yapacaksanız da az yapın, kendi hakkınızı başkasına verin hiç olmadı -kötü bişey söylüyorum ama- çöpe atın. Birde Allaha bol bol dua edin, Lütfen zayıflayayım diye :) çünkü gerçekten isteyince herşey oluyor.

Sevgiyle kalın.

7 yorum:

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

:)))))))))))))
Tebrikler sana. Hadi geriiside gelsin inşallah

zayiflamamlazım dedi ki...

inşallah (çok içten söylüyorum) :))

Adsız dedi ki...

yeni keşfettimmm ve takipteyim.bende 1.5 aydır diyetteyim ve 6 kilo verdimm seni anlıyor vee başarıcaz sanırsam :))arzu

zayiflamamlazım dedi ki...

1,5 ayda 6 kilo süper, diyetlemi verdin yoksa doğal yöntemlere mi başvurdun acaba :)

arzuuu dedi ki...

burdan olurmu pek bilmesemde yazayım:öncelikle kamu kuruluşunda çalışıyorum bilgisayar başında bende dolaşırken nette http://kalorisepeti.com/ diye birsiteye denk geldim ve kalori sayarak yeme alışkanlıklarımdan tutun pişirme tekniklerine kadar değiştirdim. küçük yerdeyim yeşillik alan çok arada sırada eşimle tempolu yürüyüşler yapıyorum.yaşımda 35 ama oluyorr isteyince oluyorr.ama bitmedi mühim olan istikrar az daha var 4 kilo daha vericem sanırsam bundan böyle yaşam şeklim bu olacak.pastada mantıda dengeli saatinde yiyerek hiçbirşeydende mahrum kalmadımm .unutmadan 3 tane çocuğum var anneler gününde bana mutfak tartısı aldılar ailcek ciddiye aldık anlıyacağınız .kolayy gelsiinn her niyetine girenee :))

zayiflamamlazım dedi ki...

çok tebrik ederim valla, helal olsun. Diyet yapmak tek başına çözüm değil zaten, hayat standardını düzenli hale getirmen gerekiyor.sende bunu başarmışsın, darısı benim başıma.

rnas dedi ki...

bende yaklaşık 20 gündür diyetteyim:)
dukan diyeti yapıyorum:) 1 kg bile versem bu tarifsiz duyguları yaşıyorum:) evlendikten sonra çok kilo aldım:(
kısa zamanda muhaffak oluruz inş:)
kolay gelsin