E-mail adresim : zayiflamamlazim@gmail.com

24 Haziran 2011 Cuma

Gıcık olduğum şeyler

Öncelikle bunlar benim sinir olduklarım oldukları için kimse üzerine alınmasın, sonuçta ben gıcık oluyorum yani
 Bunlar hamilelere;
1-Hamile kaldığınızda bunu hastalık gibi düşünmeyin, bu gayet güzel bişey, tadını çıkarın.Hamileyim diyip ay çok yoruldum, ay ben yürüyemem diye nazlanmayın(RAHATSIZ OLMAYIPTA SIRF NAZ OLSUN DİYE ABARTANLARA DİYORUM)  hareketli olmanız hem doğumda hemde doğum sonrasında sizin ve bebeğinizin yararına olacaktır.  

2-Her önünüze gelene bebeğiniz, doktorunuz vs hakkında bilgilerle bunaltmayın, sizin için çok önemli çok güzel ama karşınızdaki bundan emin olun sıkılıyor (özellikle anne olmayanlar için).

 Bunlar hepimize

3-Bir eve misafirliğe gittiniz, o ev için ev sahibine fikir vermeyin örn; 'ayyy canım ben olsam bu odada otururdum, hem daha sıcak fazla fatura da gelmez'. Böyle şeyler durunca  direk sanane kardeşim, istersem banyoda otururum, ev benim keyif benim diyesim geliyor (bu tarz şeyleri çok duydum da bıkmışım yani anlayın).

4- Evinize yeni gelen misafirinize sırf egzantirik olsun diye değişik yemekler yapmayın, denenmiş ve beğenilmiş şeyleri yapın ki konuklarınızın mideleri bulanmasın. (bu da başıma geldi, yemek konusunda pek bi becerisi olmayan bi arkadaş kremalı mantar çorbası yapmıştı, sofra başında 6 kişinin suratına baktım, hepsinde de aynı ifade vardı, gerçi hepimiz içtik ama içimiz kalka kalka)

5-Maddiyatınız hakkında etrafınızı bilgilendirmenizin hiç bir değeri yok inanın, şahsen etrafımdaki herkesin maddi durumunun iyi olmasını, rahat huzurlu olmalarını isterim ama herşeyde, markaları belirterek şunu şurdan aldım, ay şurda şunu gördüm çok beğendim alıcaz falan demek ne bileyim işte çok antipatik. Siz alın, size sorsunlar nerden aldın diye(anne atasözü ; kızım sen kendine güzelim deme, el desin)

6-Kendi çıkarlarınız için etrafınızı kullanmayın, ne dünya sizin etrafınızda dönüyor ne de etrafınızdakiler sizin köleniz.(Bunada bir örnek verecek olursak, vitrinini boşaltıp kendi bulaşık makinesi güzel yıkamıyor diye komşusuna götüren kadın).

7- Kendi evinde bişeyi elletmeyip, misafirliğe gidince çocuğuna 'dur'demeyen kadın.Bu gerçekten en gıcıklarım arasında. kendi evine gidersiniz, çocuğu yerden yere vuracak kadar sinirli, yapmalar, döverimler havada uçuşuyor ama size geldiğinde 'ay kızım yapma, aaa ne diyodum hani sizin bi üst komşu vardı ya' diye söze devam ederler. Ben tabi çocuğun elindeki biblodayım, ha düşürdü ha düşürecek telaşından dediğine cevap bile veremiyorum, kötü bişey bu yapmayın.

8-Süzen kadın. İşte buda gerçekten çok gıcık oluyor, Allah yukarda ya bende süzme, çaktırmadan bakma olayı pek yoktur, gerçekten çok dikkat çekici giydiyse bakarım ama onun dışında ay bu ne giymiş, ay şu ne güzelmiş diye veya tam tersi durumlarda ne farkederim ne de bakarım. Banane, ben kendimden mesulüm.

9-200 gram alınca 'aaa kilo almışsın sen' diye farkedilmeside ayrı bir gıcık oluyor canım. Bi keresinde hiç unutmam (bu ne biçim bi cümle oldu yaa), bi akrabamızın kızı ' aa ne kadar kilo almışsın sen, tutsana azıcık boğazını' dedi, hemde bayram gezmesinde, hemde bayıla bayıla giydiğim elbisemin içinde. Birdaha o elbiseyi giymedim normal olarak. ayıp yaa :)

10-Kocama bakan kadınlar, işte en çok size gıcığım, hatta sizin saçınızı başınızı yolasım geliyor :)

6 yorum:

edibe @ edbdesigns dedi ki...

noktasiyla virguluyle bu yazinin altina imzami atarim :)) bi ben mi boyleyim diye kendimi kotu hissediyordum arada :)))

zayiflamamlazım dedi ki...

Aslında daha çok gıcık olduğum şeyler var ama onları da artık daha sonra yazarım. Bu tarz insanlar öyle çokki,bunalıyorum valla :)

julie dedi ki...

blogunuzun tamamını okudum da ..kendimden çok şey buldum.siz de mi ikizler burcusunuz yoksa :)

zayiflamamlazım dedi ki...

Koç burcuyum :)

pompişCE dedi ki...

hahaha hiç bu kadar keyifli bir post okumamıştım..bunların aynısına bende gıcık oluyorum..hele ki şu fikir verenler yok mu..Bir de düşünmeden konuşanlar...Bazende cevabını bildikleri soruları sırf karşısındaki insanı germek ve üzmek için sorarlar bunlardan nefret ediyorum..Mesela çocuğu olmadığını bildiği birine sizde yapın bi çocuk ama neden bekliyosunuz ?..Ya da yaşı gelmiş ama evlenememiş bekar kızlara sen ne zaman evleneceksin gibi salak sorular sorunlar Rabbim böylelerini ıslah etsin..Kocalarımıza bakanlarında gözü çıksın :)

zayiflamamlazım dedi ki...

Amiiiin, bu tarz kadınları gördükçe erkekleri daha çok takdir ediyorum. Birincisi öyle kadınlara katlanabildikleri ikincisi de hiçbirşeyle alakaları olmadığı için.