E-mail adresim : zayiflamamlazim@gmail.com

26 Ocak 2012 Perşembe

Diyet için bir kaç tüyo..

Herkese merhabalar,
Geçtiğimiz hafta yine diyetisyen kontrolüm vardı. Toplamda 11 kilo verdim ve çok şükür ki altıyla başlayan rakamları görmeye başladım. Doktoruma göre önemli olan yağ yakımı, uzun vadede de olsa ne kadar yağ kaybı olursa o kadar iyiymiş. Benim toplamda 6 kilo yağ kaybım oldu. İğrenç gelicek biliyorum ama 24 paket margarine tekabül ediyor. Bi düşünsenize tam 24 paket margarini üst üste, yan yana hayal edin. İşte ben öyle yaşıyomuşum. Şuan 4 kilo daha yağ kaybım olursa normal bi insan kıvamına gelicem :)
   Size şimdi yağ yakımına yardımcı olucak bi kaç tüyo vericem, aslında hepimizin bildiği ama çoğu zaman kulak arkası yaptığımız şeyler. Ben faydasını gördüğüm için sizlerle paylaşıyorum.

- Yeşil çay; Herkes biliyordur muhakkak faydalarını burda şunu içerir bunu içerir diye terimsel kelimeler kullanmıcam. Önemli olan içeriği değil ne kadar zayıflattığı değil mi ama. Her sabah aç karnına mutlaka demleme ve sıcakken  yudum yudum içtim. Sabah kahvaltıdan sonra, öğle yemeğinden önce, öğle yemeğinden 30 dk sonra ve işten çıkmadan 1 saat önce. Akşam da içebilirsiniz tabi ama gündüz daha iyi oluyor. Öncesinde gerçekten hiç sevmez ve içemezdim, tam bir çay delisiyimdir ama şuan çok alıştım ve çayın yerine koydum. Çok güzel ödem söktürüyor.
Kuru kayısı: Her sabah aç karnına 3 tane kuru kayısıyı 2 bardak ılık suyla düzenli yerseniz  hem simdirim sistemine hemde kabızlığa acayip iyi geliyor. Normalde mide konusunda sıkıntılarım vardır ama sabahları kayısı yemeye başlayalı mide ağrısı nedir bilmez oldum. Tabi ben kayısıya yoruyorum ama gerisini bilemicem. Biz kilolu bayanların en önemli sorunlarından biri de kabızlıktır. Ki ben hep kronik kabızlığım yüzünden böyle kilolu olduğumu düşünmüşümdür. Gerçi yediklerimden dolayıymış ama kayısı bana acayip iyi geldi. Artı olarak öğle yemeğinden 2 saat öncede 3 tane yerseniz etkisi daha çok oluyor.

Ananas: Hem çok lezzetli, hem yağ yakıcı, hem düşük kalorili hemde çok doyurucu. Her akşam yatmadan 2,5 saat önce 1 dilim (110 gr) ananas yiyorum, yarım bardak yarım yağlı sütle. Sindirime acayip yardımcı oluyor. Cilde, tırnaklara,göze, saçlara iyi gelmeside cabası. Artık pazarlarda rahatça bulunabiliyor, ayrıca soyup hazır şekilde veriyorlar. Canımda çekti şimdi, olsa da yesem :)
 Su: Hiç açıklama yapmadan sadece için diyorum başka bişey demiyorum. Çalışırken 2 küçük pet şişeyi doldurun farkında olmadan içiyorsunuz zaten. İçin ama bak mutlaka, su olmadan olmaz.
Kondisyon bisikleti : Ben alalı baya oluyo ama diyete başlayalı tam olarak kullanmaya başladım. Daha önce de paylaşmıştım zaten. Bu alet varya süper bişey, sizde benim gibi bacaklarınızın kalınlığından ve basenlerinizden şikayçiyseniz süper işe yarıyor. Ben genelde üst tarafımdan verip, alt tarafı kütük olarak kalanlardandım ama bunun sayesinde bu sefer bacaklarım inceldi. 6 kilo yağ kaybım oldu dedim ya, 4 kilosunu bu verdirmiştir. Daha önce bacaklarım daha hantal ve hareket kabiliyeti olarak daha zayıftı ama şu anda gerçekten iyi durumda. Şöyle söyleyeyim ben zayıflamadan önce 34 beden kot pantolona zor giriyordum, olsa da tayt gibi oluyordu. Şuan 31 beden bile bol olmaya başladı. Üst tarafım 1 beden küçülürken bacak-kalça bedenim 2 beden küçüldü. Ki biliyorsunuz kalça- basen eritmek daha zordur. 129 lira gibi bişeydi hemde. İhtiyacınız varsa mutlaka yer sorununu düşünmeden alın.

       Ayrıca
  •  Öğlen ve akşam yemeğini 1 et-1 sebze olarak hazırlayın. Yani öğlen sebze yediyseniz akşam mutlaka et veya kurubaklagil türünden yemekler seçin,
  • Yemeklerinizi susuz yiyin. 'Vitamini suyunda' lafını az duymadık küçükken, annelerimiz doğru söylüyormuş. Susuz yemek ekmek banma güdüsünü de bitiriyor :)
  • Yemeklerinizi küçük tabaklarda ve yemek kaşığı ölçülerinde yiyin. 
  • İçi topikli armutlardan yiyin, örn: ankara armudu. Sindirim sistemini çok çalıştırıyor,
  • Kendinizi çok sevin ve inanın.

Sevgilerle...

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Nereelerdesin sen yahu özlettin ama :) Çook teşekkürler canım iyi oldu tavsiyeler,son 3 kaldı benimde inşallah sende kurtulursun sağlıklıca :)

zayiflamamlazım dedi ki...

Muhasebeci olunca yıl sonları hesapları vs zor toparlanıyo, vakit bulup giremiyordum. Son 3 kaldıysa bişey kalmamış demektir. benim daha 5 kilom var. Hepimiz kurtuluruz inşallah.

htchndr dedi ki...

merhaba ben şey sormak istiyorum yeşil çay derken sallama çay fayda ediyormu bilginiz varmı

zayiflamamlazım dedi ki...

Sallaması da olsa fayda ediyordur mutlaka ama demleme daha etkili oluyor.Sonuçta kurutulmuş ve hiç bir işlemden geçmemiş oluyo. Ama bazen bende mecbur kalıp sallama içiyorum açıkçası. Sen içte varsın sallama olsun :)

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Ah bu muhasebeci kaderimidir. BLOĞA BİLE GİREMİYORUM YORGUNLUKTAN. Bu diyet işide ayrı bir zaman gerektiriyor. Kapattık nerdeyse 2011 i. Başlamak lazım şu yazdıklarına.

birde ben kondisyon bisikletini çamaşır kurutmak için kullanıyorum demek zayıflamayada faydası oluyormuş. :))))))

zayiflamamlazım dedi ki...

Tala, evet kesinlikle zayıflamaya yardımcı bir alet, sen ek özelliklerini de kullanıyormuşsun :)
İyi fikir ama,bende denicem.

Nasti dedi ki...

sitemize bekleriz...

www.bizbizesaglik.com

SEVGİ dedi ki...

Çok faydalı bir yazı olmuş.teşekkürler.Ben de diyetisyene gitim.19 kilo vermem gerekiyor.tavsiyelerinizi bekliyorum.

zayiflamamlazım dedi ki...

Sevgi; Diyetisyen iyi olmuş, insan kendi kendine ne kadar zorlasa da olmuyor maalesef. İnşallah hedefine de ulaşırsım canım.

Adsız dedi ki...

Bwn kilo verdikten sonra cabuk aliyorum ama

Adsız dedi ki...

60lı kilolardayım ve 59 olsam kafi diyorum ama herkes balık etli insan kolay zayıflayamaz diyor bunları dersem olur mu sizce ?

reyhan dedi ki...

cumartesi başladım diyete çok kararlıyım bu sever 54 kilodan 85 oldum dogumdan sonra kaldı 74 kiloyum bende yogurtla sumak yiyorum tarçın suyu içiyiyorum bekliyorum bakalım

reyhan dedi ki...

cumartesi başladım diyete çok kararlıyım bu sever 54 kilodan 85 oldum dogumdan sonra kaldı 74 kiloyum bende yogurtla sumak yiyorum tarçın suyu içiyiyorum bekliyorum bakalım

Unknown dedi ki...

Ben 67 Kiloyum maalesef.lütfen yardımcı olun. Kilo vermek istiyoruuuuum

Unknown dedi ki...

Ayrıca yeni evliyim.

Unknown dedi ki...

İnşallah bend e veririm 7 ay oldu dogum yaptım 160 boyum 76 kiloyum

Unknown dedi ki...

Bence diyetisyen desteği alın arkadaşlar gerçekten işe yariyor