E-mail adresim : zayiflamamlazim@gmail.com

30 Ocak 2012 Pazartesi

çekilişler

 Klasik ve Elegantın çekişine katılmak için tık tık
 küçük şeyler'in çekilişine katılmak için ; tık tık
Renkli Hayat'ın çekilişine katılmak için ; tık tık
delansey'in çekilişine katılmak için tık tık
Seby Fashion çekilişine katılmak için tık tık

Kombin

Herkese hayırlı haftalar. Her çalışan birey gibi bende her pazartesi gergin, mutsuz ve sinirli olurum ama bugün öyle değilim. Neden mi? camdan dışarı bi bakın anlarsınız. Minik minik karlar düşerken insan nasıl mutsuz gergin olabilir ki! Keşke dün çok yağsaydı da, kartopu oynayabilseydim diyorum ama olsun seyretmesi de güzel.
Yine üzerimde görmeyi tercih edeceğiniz bir kombinle karşınızdayım. Picasa kullanıyorum ve yüz gizleme olayı varmı yokmu bilmiyorum, şekil şemal eklicem kapatıcam ama bilemedim napiim. Paintte yapınca berbat oluyo, siz nasıl yapıyosunuz fikir verirseniz çok sevinirim. Aslında yine bulurum bişeyler, yazarken bile aklıma fikirler geliyo ama araştırma yapıcak kadar vaktim yok  Abidik gubidik kolajıma gülmeyin ama hemi :) Sevgiyle kalın ...

Gömlek:Polo
Ceket: Mango
Şal: Hacıbaba (Fatih)
Trençkot: İz Otantik( Fatih)
Çizme: Lcw
Çanta: Mango

27 Ocak 2012 Cuma

kombin

İstanbul bembeyaz, hava tertemiz, öyle çok seviyorum ki istanbul'u böyle, huzur veriyor bana. Yollarda araba bile yok fazla, tam uyuma ve sıcacık evde camdan bakma havası. Kombin dünden kalma, bide kendimce kolaj falan yaptım ama tecrübesizim, kusurlarımı maruz görün.
Cumanız da mübarek olsun, herkese iyi haftasonları :)

Elbise: Yerel mağaza
Eşarp: W Collection
Pantolon : Mavi
Yüzük: Pazardan
Kolye:Koton
Ayakkabı: T-Box

26 Ocak 2012 Perşembe

En son aldıklarım...

Her diyetisyen randevusu sonu kendimi ödüllendiyorum. Tabi bu ödüllendirmelerden eşim son derece şikayeçi ama napayım, zayıfladıkça giyinmenin zevkine vardım. Biliyosunuz her yer indirimde ve mağazalar bit pazarı kıvamında. Koton outlette seç beğen al kıvamındaydı. Öyle üstünkörü bakınırken askılıkların üstünde öylece atılmış bu elbiseyi gördüm. Hem yıldızlı hemde tam benim bedenim. Hemen kaptım tabi, ayıptır söylemesi biraz bol oldu ama idare edicez artıkın :) Kemeri de varmış ama bulmak ne mümkün, nasıl olsa bişey ayarlarım diye düşündüm. Bugün markafoni de vardı, ordaki fiyatı 49,90 dı ama ben 20 liraya aldım. Bazen şansım yaverde gidebiliyo :) Ayrıca bu elbisenin üstüne nasıl şal gider? Siyah şifon ve üzerinde beyaz yıldızlar var.

Kütük bacak olarak bunlar benim ömrü hayatımda alabildiğim ilk uzun çizme. Sanki dünyadaki tek kütük bacak benim, kaç yere gittiysem, ne kadar denediysem yok olmadı. Hepsi yarıda kalıyo, rezilliğimde cabası. Lcw derdime derman oldu. fermuarın bitişindeki gülümsememi görmeniz lazımdı.

 Eşarp konusunda bunu mu alayım, şunu mu alayım diye dertlenirken bunda karar verdim. Oturduğum yerdeki tek eşarpçıdan güya indirimli aldım. Kendi sitesinde 79 lira, benim eşarpçıda 55 liraydı. Neyse aldım 1 kerecik taktım. 1 hafta sonra 39,50 a düştü. Çok severek almıştım ama çok bozuldum açıkçası.

Bundan çıkan sonuç nemiç? Piyasa araştırması yapmadan, biraz sabretmeden herşeye atlanmamalıymış.
Allah'a emanet olun...

Diyet için bir kaç tüyo..

Herkese merhabalar,
Geçtiğimiz hafta yine diyetisyen kontrolüm vardı. Toplamda 11 kilo verdim ve çok şükür ki altıyla başlayan rakamları görmeye başladım. Doktoruma göre önemli olan yağ yakımı, uzun vadede de olsa ne kadar yağ kaybı olursa o kadar iyiymiş. Benim toplamda 6 kilo yağ kaybım oldu. İğrenç gelicek biliyorum ama 24 paket margarine tekabül ediyor. Bi düşünsenize tam 24 paket margarini üst üste, yan yana hayal edin. İşte ben öyle yaşıyomuşum. Şuan 4 kilo daha yağ kaybım olursa normal bi insan kıvamına gelicem :)
   Size şimdi yağ yakımına yardımcı olucak bi kaç tüyo vericem, aslında hepimizin bildiği ama çoğu zaman kulak arkası yaptığımız şeyler. Ben faydasını gördüğüm için sizlerle paylaşıyorum.

- Yeşil çay; Herkes biliyordur muhakkak faydalarını burda şunu içerir bunu içerir diye terimsel kelimeler kullanmıcam. Önemli olan içeriği değil ne kadar zayıflattığı değil mi ama. Her sabah aç karnına mutlaka demleme ve sıcakken  yudum yudum içtim. Sabah kahvaltıdan sonra, öğle yemeğinden önce, öğle yemeğinden 30 dk sonra ve işten çıkmadan 1 saat önce. Akşam da içebilirsiniz tabi ama gündüz daha iyi oluyor. Öncesinde gerçekten hiç sevmez ve içemezdim, tam bir çay delisiyimdir ama şuan çok alıştım ve çayın yerine koydum. Çok güzel ödem söktürüyor.
Kuru kayısı: Her sabah aç karnına 3 tane kuru kayısıyı 2 bardak ılık suyla düzenli yerseniz  hem simdirim sistemine hemde kabızlığa acayip iyi geliyor. Normalde mide konusunda sıkıntılarım vardır ama sabahları kayısı yemeye başlayalı mide ağrısı nedir bilmez oldum. Tabi ben kayısıya yoruyorum ama gerisini bilemicem. Biz kilolu bayanların en önemli sorunlarından biri de kabızlıktır. Ki ben hep kronik kabızlığım yüzünden böyle kilolu olduğumu düşünmüşümdür. Gerçi yediklerimden dolayıymış ama kayısı bana acayip iyi geldi. Artı olarak öğle yemeğinden 2 saat öncede 3 tane yerseniz etkisi daha çok oluyor.

Ananas: Hem çok lezzetli, hem yağ yakıcı, hem düşük kalorili hemde çok doyurucu. Her akşam yatmadan 2,5 saat önce 1 dilim (110 gr) ananas yiyorum, yarım bardak yarım yağlı sütle. Sindirime acayip yardımcı oluyor. Cilde, tırnaklara,göze, saçlara iyi gelmeside cabası. Artık pazarlarda rahatça bulunabiliyor, ayrıca soyup hazır şekilde veriyorlar. Canımda çekti şimdi, olsa da yesem :)
 Su: Hiç açıklama yapmadan sadece için diyorum başka bişey demiyorum. Çalışırken 2 küçük pet şişeyi doldurun farkında olmadan içiyorsunuz zaten. İçin ama bak mutlaka, su olmadan olmaz.
Kondisyon bisikleti : Ben alalı baya oluyo ama diyete başlayalı tam olarak kullanmaya başladım. Daha önce de paylaşmıştım zaten. Bu alet varya süper bişey, sizde benim gibi bacaklarınızın kalınlığından ve basenlerinizden şikayçiyseniz süper işe yarıyor. Ben genelde üst tarafımdan verip, alt tarafı kütük olarak kalanlardandım ama bunun sayesinde bu sefer bacaklarım inceldi. 6 kilo yağ kaybım oldu dedim ya, 4 kilosunu bu verdirmiştir. Daha önce bacaklarım daha hantal ve hareket kabiliyeti olarak daha zayıftı ama şu anda gerçekten iyi durumda. Şöyle söyleyeyim ben zayıflamadan önce 34 beden kot pantolona zor giriyordum, olsa da tayt gibi oluyordu. Şuan 31 beden bile bol olmaya başladı. Üst tarafım 1 beden küçülürken bacak-kalça bedenim 2 beden küçüldü. Ki biliyorsunuz kalça- basen eritmek daha zordur. 129 lira gibi bişeydi hemde. İhtiyacınız varsa mutlaka yer sorununu düşünmeden alın.

       Ayrıca
  •  Öğlen ve akşam yemeğini 1 et-1 sebze olarak hazırlayın. Yani öğlen sebze yediyseniz akşam mutlaka et veya kurubaklagil türünden yemekler seçin,
  • Yemeklerinizi susuz yiyin. 'Vitamini suyunda' lafını az duymadık küçükken, annelerimiz doğru söylüyormuş. Susuz yemek ekmek banma güdüsünü de bitiriyor :)
  • Yemeklerinizi küçük tabaklarda ve yemek kaşığı ölçülerinde yiyin. 
  • İçi topikli armutlardan yiyin, örn: ankara armudu. Sindirim sistemini çok çalıştırıyor,
  • Kendinizi çok sevin ve inanın.

Sevgilerle...

12 Ocak 2012 Perşembe

Beğendiklerim ve kararsız kaldıklarım...

Herkese merhaba,
Havalardan mıdır nedir üzerimde bir ağırlık varki sormayın, akşama kadar uyucak gibiyim ama evde olsam sabahın köründe kalkarım yine. Göz kapaklarımın üzerinde fil oturuyo sanki, bu postu da yarım gözlerle yazıyorum haberiniz ola.

Bu internetten alışveriş beni acayip esiri etti, almasamda her boş vaktinde bişeyler araştırıp duruyorum, buldummu da alsammı almasammı diye kararsız kalıyorum. Bişeyi beğendim karar verdim diyelim aaa bi bakıyorum tükenmiş, ispatı da ahanda...

Ya bi azıcık bekleyin, insan acık düşünsün, taşınsın yakışırmı yakışmazmı bi tartsın kafasında dimi ama. Yemeyenin malını yerler hesabı yarım saat içinde beğendiğim 1 elbise tükenmiş, 2.ninde bedeni kalmamıştı. Yine tükenenler tamam da hala alsammı almasammı hesabı yaptığım öyle çok şey varki, mesela eşarp,


Bunlar arasında o kadar arada kaldım kı, acaba modası geçmiş midir(indirimde şuanda da), tenime yakışırmı, para olarak değermi diye düşünüp duruyorum. Daha önce karar verip birini almıştım ama stokta kalmadığından (kara bahtım kem talihim) iptal etmişlerdi.
Bir diğer alamama durumum da Lcw'de oldu, onda karar verme aşamalarını geçtim alıcam dedim sepetime ekledim ve her ikisinden de tevafuk 1 er tane ve sadece benim istediğim beden kalmıştı. 3D mi ne varya güvenlikli ödeme, eşimle birlikte tamı tamına 7 kere almaya çalştık, şifre doğru, kart no doğru, 4 farklı karttan denedik ama olmadı, ödeme sayfasında bir hata oluştu, lütfen bir daha deneyin diyip duruyo. Tabi iyice dellendim, almıcam işte seni dedim, bana yar olmadın kimseye olma, dünden beri sepetimde duruyo, çıkarmıyorum da. Onlarda bunlar;



Maalesef resimlerini almak için sitesine girdiğimde sepetimi boş, alacaklarımın da çoktaaan başkasına yar olduğunu gördüm. Nasip değilmiş diyor ve üzülmemeye çalışıyorum. İşte böyle arkadaşlar, kısmetten öteye gidilmezmiş diyor ve hep en güzelini ilk alıp bize tükendi yazısını okutanlara burdan selam çakıyorum...

çekiliş

Nurjan'la moda dan bu güzel eteklerden birini kazanmak için tık tık

11 Ocak 2012 Çarşamba

41 KERE MAAŞALLAH :)

Merhaba millet, 41 izleyicim olmuş, ne diyeyim maaşallah :) Paylaşımlarım çok az farkındayım ama yorum yazmasam da herkesi takip ediyorum. Fotoğraf makine arızalı olduğu için resim de çekemiyorum. Bu ara böyle olucak sanırım, eşimi bi kandırmam lazım yenisi için.

Sevgili, çok kıymetli safra taşlarım pazar gecesi ayaklandılar, bir sancı bir sıkıntı anlatamam. Gecenin birinde kalktık yakında bir özel hastaneye gittik, dediler biz bakamayız nerde ameliyat olucaksanız oraya gidin, acil ameliyata alabilirler. Benim gözler dışarda tabi ameliyat lafını duydum ya, hem ağrıdan hemde korkudan ölecem. Neyse bize oldukça uzak olan hastaneye gittik, 2 iğne vurdular,1 saate geçmezse hemen tahlil falan sonra hoop ameliyat. Bi yandan kıvranıyorum bi yandan dua ediyorum böyle aniden ameliyat olmak istemiyorum yani. Eşimde bir soğukkanlı, ben kendimden geçmişim ağlayacak omuz arıyorum o soğuk soğuk bakıyo, taksiye binicez kendi biniyo ben arkadan tin tin geliyorum falan ona da ayrı sinir oldum. Tabi sonradan söyledi ki, ben ağlayacak yer arıyomuşum eğer oda telaş yapsaymış ben çok ağlarmışım. Tabi kıvırıyomu, gerçekmi söylüyor o konuda bişey diyemicem. Çok şükür ki geçti de saat 5 te eve dönebildik. Tabi iş beklermi, 2 saat uyudum, sonrada işe geldim. Hala yorgunluğu atamadım üstümden.


Neyse bildiğiniz üzre yeni kapandım ve etrafımdakilerden sürekli bişeyler öğrenmeye çalışıyorum. Bugün mesela ilk defa saten bone taktım, takmaz olaydım. Sabahtan beri 3 kere düzeltmem gerekti, sürekli kayıp duruyor. Bonenin üzerine 2 tel toka, 2 iğne ve şalın üzerine 4 iğne olmak üzere dikenli tel gibi geziyorum ve hala beceremedim.

Dedim ya sürekli soru sorma halindeyim, giyim kuşam nasıl olmalı, neler giyebilirim neler giyemem, bunun üstüne bu nasıl olur vs derken fikir için bi dergi önerdiler, bildiğiniz gibi bizimde bir dergimiz var Ala, tabi a lar şaplalı ama idare ediverin artık. Anam sanki derginin köküne kıran girmiş, aramadığım yer kalmadı çevremde, burdaki çalışan kıza soruyorum o oturduğu yerin dergicilerine soruyo, ben burda, eşim çalıştığı yerde, kursa gittiği yerde yok yok yok, bulamadık. D&R da var ama 3,5 lira kargo parası istiyolar, onu da vermek istemedim ilk başta ama baktım tüm ümitler tükendi, bende verdim artık napayım üçünde beşinde değilim artık.  Tabi bende salaklık, insan bi sayısına bakar, ne zaman çıkıyo bi araştırır ama kafayı taktım, ala da ala. İşin komik tarafı dün sipariş verdim, hala tedarik sürecinde ve her ayın 15 inde yeni sayısı çıkıyormuş, bana normal olarak aralık sayısı gelecek  :)
Sanki dergi bana evrenin sırrını verecek ama inadım inat, o dergiye eninde sonunda sahip olacağım :) Bu arada bana gerçekten evrenin sırrını verirse, hepinize anlatıcam :) Sağlıcakla ve sevgiyle kalın....

6 Ocak 2012 Cuma

10 kilo :)

Merhaba millet, öncelikle hepinize hayırlı cumalar.
Başlıktan da anlayacağınız üzere 10 kilocuk vermiş bulunuyorum. kilocuk diyorum çünkü benim kilomun yanında 10 kilo- cuk kalıyor maalesef :) Çok şükür sağlığımdan olmadan, kas kaybı olmadan en önemlisi sarkmadan süper olmasa da biraz normal hale geldim. Hani gazeteler de resimlerle birlikte yazıyolar ya, 1 yılda 40 kilo verdi, 30 kilo verdi gibi, eski pantolonlarını giyip pozlar veriyolar bende utanmasam o pozlardan vericem. Yaklaşık 4 ay önce aldığım ve üzerime tam oturan pantolon dün giydiğimde üzerimden düşüyordu. Bunu görebileceğimi hiç sanmıyordum açıkçası. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi ben çok hap vs kullandım. Kilo da verdim ama 2 ay içinde hepsini aldım. Şimdi su yerine yağ kaybı olduğundan bazen diyetimi bozsam da almıyorum. Çok mutluyum çok, Rabbim kiloları yüzünden hayata küsen, aynalara bakamayan, psikolojisi bozulanlara yardımcı olsun, çünkü ben bu 10 kilodan önce öyleydim.

İyiyim, hoşum mutluyum ama sıkıntılarım da çok :) Ameliyat günüm yaklaştıkça kendimi sedyede heryerime bişeyler bağlı ölü gibi hayal ediyorum :) Herkes bişey olmaz, hiç bişey anlamazsın diyorlar ama düşünmeden de olmuyor yaa.Allah tan tam günüm belli değil, her an çağırabilirler, yoksa ben iyice dellenirdim, gün sayardım. Belli olmayınca sadece 1 gün gerilicem :) Neyse kendinize iyi bakın, yazıyı okuyunca bana 3 ihlas, 1 fatiha okursanız sevinirim :)