E-mail adresim : zayiflamamlazim@gmail.com

28 Şubat 2011 Pazartesi

Newyorkloverden hediye kazandım.



Hafta sonum öyle yogun geçti ki, bu sabah işe yorgun ve günü bitirmek adına zar zor gelebildim. Bloga bi bakayım, kim neler yayınlamış derken a-a birde ne göreyim, hediye kazanmışım. öyle mutlu oldum ki anlatamam. sanki gözlerimin önünden bi perde kalktı, kendime geldim. Burdan bu güzel hediyeleri için tekrardan çok teşekkür ediyorum.

4 Şubat 2011 Cuma

Blog Dünyası

  Blog açmak ve belli bir izleyici kitlesi oluşturmak hele ki bu kadar blog varken oldukça riskli bence. Herkes kendinden bişeyleri paylaşmak ve beğeni toplamak adına paylaşımlarda bulunuyor. En önemlisi de kendisinin becerdiği ve iyi anladığı konu hakkında yayınlar hazırlıyor. Yemek tarifleri, giyim kuşam, kombinler, el işleri, örgüler, moda vs. Her konu hakkında mutlaka bir blog var. Özellikle moda, giyim kuşam konusunda çok fazla blog var. Her gün giydiklerini paylaşan bi dünya arkadaşımız var, kimisi gerçekten çok başarılı, kimin se nasıl bu kadar izlenileni olduğunu anlamıyorum açıkçası. Bana içinde derinlik barındırmayan, sadece marka kıyafetler giyip göze hoş görünen bloglar itici geliyor.
   Benim çok beğendiğim bloglarda yok değil tabi. Örnek verecek olursak;

Salıncakta İki Kişi; İçinde kadına dair olan herşeyin olduğu bi blog. Yazdıklarıyla bana çok samimi ve sahici gelen bir insan. Şu aralar biraz boşlasa da her gün mutlaka 2 kere bişey yayınlamışmı diye bakarım.

Çatı katı İlkay; Blogunu uzun zamandır sessiz takip ediyorum. Çok samimi ve biraz da deli :) Yazılarını okurken sankı o bıcır bıcır anlatıyo gibi hissediyorum. Ev kadını ve o kadar hareketli bi yaşamı var ki kimi zaman imrenmiyo değilim. Benim ailemde de İllkay tarzında insanlar olduğu için çok sıcak geliyor. Çok kıskananı var sanırım, google a çatı katı ilkay yazında yanında boşan da çıkıyor. Komik valla :)

Yelizin Dünyası : Sizden gelenler bölümünün müdavimiyim. Evlilik süresince çok yardımı oldu. Koltuk güzelmi, gelinliği söyle yapsam olurmu vs bir çok konuda fikir alışverisi yapabilirsiniz. En büyük artısı da yorum yazanlar öyle net ki, beğenmedikleri şeyi söylüyorlar. Yani öyle 'ay canıııım süper olmuşşun, harikasın,muhteşemsin' tarzında değiller.

Nil Ertürk: Nil'in görselliğine hayranım, öyle güzel bi kız ki ne giyse yakışıyor. Şeytan tüyü olayı sanki onun için söylenmiş.

Son Kraliçe : Almanya da yaşıyor ve ailesiyle oldukça problemli bi kız. Aslında çok tatlı ama kendine küfürlü, argolu bi savunma mekanizması oluşturmuş. Videolarını seyredince başka biri yazdıklarını okuyunca bambaşka biri. Yine de seviyorum onu, içimde ona karşı şefkat duygusu hissediyorum.

Hippi kız : Bloglar arasında her konu hakkında yazılar yazan biri. Trendus blog ödüllerinde de 1.oldu ve hak etti gerçekten. Onu da severek takip ediyorum.

Her gün takip ettiğim site ve bloglar bunlar. rastladıklarımda oluyor ama bu blogları gerçekten severek ve fikir alarak takip ediyorum. Ben henüz çok yeniyim, balık gibiyim şu anda. Çok büyük iddialarım da yok zaten öyle çok geniş bir dünyam da yok. Zamanla belki kapatırım belki de çok farklı boyutlarda olur. Bakalım artık o da hayırlısı.

Dün Ne Yedim?

 Sabah:
1 kase nesfit

Öğlen
1 Kase çorba
1 tabak kıymalı bezelye

Ara:
1 adet portakal

Akşam:
Çorba
Bol salata

Ara
1 adet kivi

Yuppii 1 kilo verdim sonunda. 45 dk kadar da kondisyon bisikletine bindim. Zayıflatıyor mu tam emin değilim ama selülitlere gerçekten çok faydalı. Bacaklarıma dokunduğumda o pütürlüklerin baya bi azaldığını farkettim. Almayı düşünen olursa Hepsiburada da şuan indirim de ve fiyatına göre gayet iyi bir alet. Nabızölçeri var,
harcadığın kaloriyi, hızını, kaç km katettiğini, süreyi gösteriyor.

http://www.hepsiburada.com/Liste/goodman-basic-32-kondisyon-bisikleti/productDetails.aspx?categoryid=407474&productid=spordyn74

işte burdan inceleyerek ihtiyacınız varsa alabilirsiniz. 

3 Şubat 2011 Perşembe

Film Tavsiyelerim

Size bi kaç film tavsiye etmek istedim. Sinema benim için gerçekten çok önemli, farklı ufuklar farklı hayatlar ve bi kaç saatliğini de olsa herşeyi unutup o karakterleri yaşamak bence büyük zevk. Çok fazla film seyrettiğimi söyleyebilirim, burada yayınladıklarım beni çok etkileyen filmler.

Stanley Kubrick bence film konusunda çok farklı bir yerde. Bir film seyrettiğiniz de gün boyunca etkisinde kalabilir misiniz?  Öyle sarsıcı bir film ki, insan psikolojisini mahvediyo, daraltıyo ve aklınıza geldiğinde bile içiniz kararıyo. Alex çete  hırsızlık, adam dövme, tecavüz gibi suçlar nedeniyle hapse düşmesi ve daha sonra onu sözde iyileştirme yoluyla salıverilmesini konu alıyor. Konu basit ama işleyiş harika. Baya eski bir film olduğundan nasıl bulabileceğinizi bilmiyorum ama ararsanız bulurusunuz sanırım :) Alex şu anda ak sakallı dede modunda yani.




Yine psikolojik bir film. Darren Aranofsky imzalı. Uyuşturucu kullanan 3 genç, yalnız bir anne. Çocuklar uyuşturucu bulmak için mücadele veriyor, anne de yalnızlığını televizyonla geçiştirmeye çalışıyor. Yine insanın psikolojisini mahveden bir film. Otomatik portakal ve bu film beni en çok sarsan 2 film. Miğdeniz, ruh haliniz kaldırırsa seyretmenizi tavsiye ederim.






Bir annenin kaçırılan çucuğunu aradığı ve gerçek bir hikayeden uyarlama müthiş bir film. Sonuna kadar umutla ve heyacanla bekliyorsunuz. Film bittikten sonra fazlasıyla ağladığımı söyleyebilirim. Özellikle çocuğunuz varsa sizi daha da etkileyecektir.










Çok sıradan ama çok güzel bir aşk hikayesi. Ağlama garantili :) Okulun en popüler grubundan olan  esas oğlanımız zeki ama kendi halinde grubunun dalga geçtiği kıza aşık olursa ne olur? İzleyin cevabı kendiniz görün.








Ön yargılı başladığım ama bana köpek sevgisi aşılayan çok güzel bişr film. Antartika da kurtarma rehberi olan jerry ölümcül bir kazadan kurtulmak için köpeklerini bırakması gerekir. jerry nin onlara ulaşma hikayesi bir yanda köpeklerin yaşama mücadelesi de devam etmektedir. Köpek diyip geçilmemeli, çoluklu çocuklu ailecek izlenmeli.






Yine Darren Aronofsk imzalı bir film. Henüz vizyona girmedi, 2010 aralıkta gösterimine başlansa da Türkiye de anca Şubatta gösterilmeye başlanacak. Ben açıkçası internetten seyrettim ve çok beğendim. Natalie'ye Oskarı kazandırması garanti.






Şimdilik bu kadar, ara ara yine çok beğendiğim filmleri size tavsiyeler de bulunucam

2 Şubat 2011 Çarşamba

Dün Ne Yedim?


Sabah
Domates,salatalık,beyaz peynir biraz reçel
2 dilim kepek ekmeği

Öğle
Semiz otu yemeği
2 kaşık makarna

Ara:
1 adet elma

Akşam
1 Kase çorba
2 kaşık bamya
Salata

1 Haftalık diyetim sonunda 0,70 gram vermişim. Benim hayatım boyunca sindirim sistemim çok yavaş çalısır, 3 yaşımdan beri de kabızlık problemim var. Form çayları, bitkisel çalıştırıcıları hiç sağlıklı bulmuyorum. İlk başlarda randıman iyi olsa da zamanla bağırsak tembelliğine sebep oluyor. Onlara bağlı kalıyorsunuz, vucudunuz onu istiyor. Yani hiç tavsiye etmem.

Tombiş Ünlüler

Param olsa bende zayıflardım,yok efendim büyük spor salonlarına giderdim, yağlarımı aldırırdım, ünlü diyetisyenlere giderdim diyenler için bu post. Bakınız onların parası yokmuydu da bu haldeler?





Örnek alınası insan, Jennifer Hudsona diyecek bişeyimiz yok. Azmetti, sabretti sıktı boğazını zayıfladı. Darısı bizlerin başına, amiiin.



Kelly Shaye ablamız bir zamanlar zayıfmış ama şimdi oldukça kilo almış ama Perce Brosman gibi yakuşuklu bir aktörle evli.











Kristie Alley benim Bak şu konuşana film serilerinden sevdiğim bir aktrist. Medya da kilolarıyla oldukça fazla uğraşılıyor ama biz onu bağrımıza basıyoruz, bence hala çok güzel.






 Oprah Amerikanın değil dünyanın en güçlü kadınlarından biri. Kilolu ama o bunu pek dert ediyor gibi görünmüyor.









Hey gidi gençlik hey, Deniz Seki nın Ege nin klibinde vokalistik yaptığı çıtır hali geldi gözümün önüne.Balık etli olduğu dönemler çok beğenirdim ama şu aralar saçlarınında etkisi büyük baya bi gözümden düştü.







Kilolarıyla her zaman başı dertte olan bir ünlü daha. Muhteşem bir yüzü var ama bıngıl bıngıl geliyor bana. 3 çocuk doğurmuş o kadarını da çok görmemek lazım.








Bu kim sizce? jennifer hudson. Makyaj bu kadar mı değiştirir insanı yaa, ben görünce inanamadım, ayıptır söylemesi travesti falan sandım. Korkuuuunçç

Revani Tarifi


Yeni evliyim ve dolayısıyla gelen giden çok oluyor. Hamur işi ve tatlılar konusunda pek bi becerim yok ama yemek konusunda gayet iyiyimdir ayıptır söylemesi. Yaklaşık 3 aydır her haftasonu her iki taraftan da misafirlerim geliyor. Her gelene tatlı olarak  ya Tiramisu ya da Revani yapıyorum. Gelen bir daha geldiğinde ne yapıcam hiç bilmiyorum. Dediğim gibi beceriksiz olduğum halde becerdiğim, garantili bir revani tarifi vereyim istedim. Biz rejimde olsakta etrafımızdaki insanlar yemeye devam ediyor. Tarife gelecek olursak;

3 Yumurta (kokmasın diyosanız 2 tanede koyabilirsiniz)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un 
1  pk kabartma tozu
1 pk vanilya


Şerbeti içim
5,5 su bardağı su
4 su bardağı şeker

Üstüne isterseniz hindistan cevizi, isterseniz kaymak tadında krem şanti kullanabilirsiniz.

Şerbetle pişmiş malzemeyi birleştirirken ikisinin de buharı biraz geçmiş olsun. Ben 200 derecede pişirdim mini turbo fırında, yiyenler çok beğendi. Afiyet olsun dicem ama olmasın, zamanında çok yedik.

1 Şubat 2011 Salı

Kısa kısa

Defne Joy Foster ölmüş, şok oldum resmen hala da inanamıyorum. Nedeni belli değil ama daha 3,5 yasında oğlu vardi, gerçekten çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin.

Sizde Türk dizilerinden sıkıldıysanız size bi dizi tavsiye edeyim. Ben genelde yabancı dizileri seyrediyorum ve seyrettikçe aradaki farkı öyle net görüyorum ki tük dizileri kesmiyor diyebilirim. Bunlardan bi tanesi Fringe, olağanüstü olayların çözümüyle alakalı bi dizi, hem polisiye, hem sürükleyici hemde insanı düşünmeye ve sorgulamaya sevkeden bir dizi. Başladığınız da seyretmeden duramayacağınız bir dizi.
Şuanda İskender Pala 'nın Şah ve Sultan adlı kitabını okuyorum. Yavuz Sultan Selimle Şah İsmailin hikayesini etrafındaki insanların gözüyle anlatıyor. Güzel bir kitap, sadece vakit bulamadığım için biraz bölük börçük okuyabiliyorum. Tarihi anlatan kitaplar her zaman ilgimi çekmiştir. Okumanızı tavsiye ederim.

Dün Ne Yedim?

Sabah :
Domates, salatalık peynir 2 dilim kepek ekmeği

Öğle :
1 kase mercimek çorbası
2 parça tavuk
1 dilim kepek ekmeği

Ara:
1 adet elma

Akşam:
Pırasa
Salata
3 Adet köfte

Ara
1 adet kivi
2 şekerleme :)

Farkettim ki gün boyunca gayet iyi gidiyorum ama akşamları eve gidince bişeyler atıştırıyorum.Bunun önüne nasıl geçeyim bilmiyorum. Kocam şişman olsa ona da yedirmicem ama o hayatında 70 kiloyu görmedi :) Ona bişeyler hazırlarken dayanamıyorum. Dün birde 40 dk kondisyon bisikletine bindim ama 140 kalori harcayabildim. Sizden de mail bekliyorum, daha önce de dediğim gibi herkesin mailini yayınlıcam. Kim ne yedi burdan takip edebilir.

http://www.denedimbiliyorum.com/olay/z.php?87608-2fdac

Denedim biliyorumdan Boyner den hediye çekleri ve Olay Total effect gündüz kremi kazanmak için en uzun zinciri biz yapalım.

Zayıflama Hapları Hakkında Tecrübelerim

Lahana kapsülü : Bikere kokusu gerçekten berbat, içtikten sonra her (ayıptır söylemesi) geğirmeden (çok gaz yapıyor) sonra kokusu fazlasıyla miğde bulandırıcı. Fazla randıman aldığımı söyleyemicem ama selülitlere yürüyüşle birlikte yapılırsa iyi geliyor. Sanırım 2 kutuda 4 kilo verdim. Oyle bır ayda 5-8 kilo olayı tamamiyle yalan. Zaten okadar kilo verdirse kilolu kalmazdı. İştahı kesiyor ama bittikten sonra şununda tadına bakayım, ay bi dilim daha yiyim derseniz hoop geri alıyorsunuz. Tavsiye etmem.


Elma Krom: Ya bu ilaç bana hiç yaramadı, onca reklamı vs. derken bende hiç bi etkisi olmadı. 2 kilocuk verdım, oda bittiği haftası geri aldım. Kullanımı rahat ama, kokusu koklamadığın takdirde yok. Bendeki en büyük yan etkisi miğde ağrısı oldu. kişiden kişiye göre değişebilir etkisi ama bana yaramadı.

Diyetmax zayıflama bandı: Bende en etkili bu bant oldu diyebilirim, 3 kutu kullandım 10 kg verdim. Normalde 8 kilo falan diyolar ama oda metobolizmaya göre değişiyor. Bı diyet listesi var, ona harfiyen uymadığınız taktirde 1 gram zor verırsınız. İlk 2 hafta ekmek yok, sürekli protein ağırlıklı besleniyorsunuz, istediğinden istediğin kadar yiyebilirsin ama içinde un, pirinç,bulgur ve bir cümle baklagil olmayacak. Et, yumurta peynir ve sebze sürekli bunları yiyorsunuz ve bı zaman sonra yedıgınzden tıksınıyorsunuz. ben cok zorlandım ama evlenecegım ve fok gıbı gorunmeyeyım dıye baya sıkı yapmıstım. Tavsiye edebilirim.

Acı biber hapı : Tavsiye etmiyorum, kullanamadım,zararlı oldugunu düşünüyorum

Bikaç şey daha kullandım ama hepsi miğdemi ağrıttı diyebilirim. Herşey bir yana istedikten sonra verebiliyosun kiloyu ama ömrün boyunca sürekli nefsinle mucadele etmen lazım. Kimileri sürekli yer, makarnayla ekmek yer ama kilo almaz, kimi de hakkaten su içse yarar. Herşeyden önemlisi Bu da bize Allah ın bi sınavı olarak görüyorum ben, hakkıyla geçeriz inşallah.

Dün Ne Yedim?


Millet 'bugün ne giydim' postu hazırlarken bende 'bugün ne yedim 'postu hazırlıcam artıkın.  Zayıflıcam ulaaan.


 sabah :
1 kase nesfit
(ben  pek sevmiyorum bu nesfiti, miğdemi bulandırdı ama hem bağırsak çalıştırıyor hemde baya bi tok tutuyor)
Ara:
1 adet elma
(ben ne zaman elma yesem tok tutacağına miğdem daha çok kıyılıyor,bünye de ters etki yapıyor sanırsam)
Öğlen
1 kase mercimek çorbası
2 tavuk incik (valla adını tam bilemiyorum,kuçuk ama etli bir parçaydı)
 Salata
1 dilim kepek ekmeği
Ara :
1 adet portakal
Yine ara :
Domates-peynir 1 dilim ekmek
(aksam 5 gibi yediydim, aksam eve gidince çok yemeyim hesebı yaptım ama olmadı maalesef)
Akşam :
1 tabak pırasa
2 dilim pizza
(Pizza yemeye niyetim yoktu ama kocam hastaydı o ıstedı yaptım, ayıptır soylemesi çok güzel olmuştu gevrek gevrek dayanamadım, 1 dilim yicem dedim, baktım 2. dilimde bitmiş :)  )
 
Huhahah şimdi bakıyorum da ne bulduysam yemişim, pazartesi diyete başlamak pek mantiklı değil ama başlamasam da psikolojim bozuluyo, sanki pazartesi başlayınca pazar günü tüm yediklerini restlemişin de  direk 1 kg verecekmişin gibi oluyor. Sakın benim yediklerimi yemeyin yoksa zayıflamazsınız haberiniz olsun :)

zayıflamam lazım !

Eveet, blog camiasında öyle çok moda blogu var ki.Sahibeleri de dal gibi maaşallah, gördükçe insan sinir oluyor. Bugün ne giydim, şunu şurdan aldım, bunu böyle kombinledimlerle ister istemez 'ulan ben bunu giysem yağlarım nasıl portlar' demekten kendinizi alamıyorsunuz. Tombişiz kardeşim, zayıflamak istiyoruz bizde ama olmuyor işte. Ben ne haplar kullandım, lahana, elma, acıbiber,diyetbant ooo hiçbiri banamısın demedi. Daha çok kilo aldım ama 70 ın altına düşemedim, ama yalan olmasın bikere 69,8 olmuştum benden mutlusu yoktu. Onlar nasıl birlik oluyosa hadi bizde olalım, bizde nasıl zayıflarız hesabıyla paylaşalım, konuşalım tartışalım. Nasıl zayıfladığınızı, neler yediğinizi (çok yesenizde yazın), ne sıkıntılar çektiğinizi yazın yayınlayayım. Bekliyorum şekerler.